شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

اگر با فرهنگ جهاد و شهادت درست آشنا می‌شدند، می‌فهمیدند که قطره‌ای از خون جهان‌آرا با دریاها خون آرش‌ کمان‌گیر و امثال آن قابل مقایسه نیست؛ چون خون امثال جهان‌آرا ارزش الهی دارد و ثارالله است.

به گزارش مرکز خبر حوزه آیت‌الله مصباح یزدی، ظهر امروز در همایش ولایت‌مداری در فرهنگ جهاد و شهادت در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) از سوی مؤسسه فرهنگی روایت سیره شهدا برگزار شد، اظهار داشتند: پس از بیش از 30 سال از پیروزی انقلاب، هنوز فرهنگ شهادت و جهاد اسلامی در جامعه و فرهنگ ما غریب است.

ایشان در بیان نمونه‌ای از غربت این فرهنگ درجامعه اسلامی تصریح کردند: در یکی از برنامه‌های تلویزیونی که درباره جهاد و شهادت پخش می‌شد یکی از میهمانان برنامه گفت: «مسئله جنگ را تمام شده ندانیم و قهرمانان را منحصر به قهرمانان دفاع مقدس و شهید جهان‌آرا نکنیم، در تاریخ ما در هزار سال پیش مردانی بودند که از آب و خاک دفاع می‌کردند و جان خود را دراین راه از دست دادند، اینها هم قهرمان هستند»!.

*داغ دل من تازه شد!

آیت‌الله مصباح یزدی با بیان این که این مسئله داغ دل مرا تازه کرد، خاطرنشان کرد: این گونه سخن گفتن، مسئله‌ای است که همواره وجود دارد، ولی شنیدن آن، امروز، آن هم از رسانه ملی داغ دلم را تازه کرد؛ این که ما با گذشت سه دهه از بهار انقلاب، مسئله شهادت و جهاد در راه اسلام را با مسئله دفاع از آب خاک یکی بدانیم.

رییس مؤسسه آموزشی وپژوهشی امام خمینی(ره)با تأکید بر این که این دو مسئله قابل مقایسه با یکدیگر نیست، افزودند: یکی دانستن جهاد و شهادت در راه اسلام با دفاع از آب و خاک به اندازه‌ای سنگین است کمه واقعاً جا دارد، انسان دق کند و بمیرد.

معظم‌له خاطرنشان کردند: دفاع از آب و خاک را کلاغ، گرگ و دیگر حیوانات هم دارند، در میان انسان‌ها نیز در تمامی کشورها این دفاع وجود دارد؛ این چه افتخاری دارد؟!

آیت‌الله مصباح یزدی با بیان این که انسان‌هایی که چنین دفاعی را ندارند، از حیوان‌ هم پست‌تر هستند، تصریح کردند: البته این مسئله به اندازه‌ای نیست که برای کشوری چون ایران اسلامی افتخار باشد. این مسئله‌ای مشترک میان انسان و حیوان، مؤمن و کافر و حق و باطل است.

ایشان با ابراز تأسف از تبیین چنین مسائلی از سیمای جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: جای تأسف دارد که بعد از سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی و فدا شدن جان بهترین گل‌های کشور در راه اسلام، در سیمای جمهوری اسلامی ایران افرادی که جزو فرهیختگان جامعه هستند، بیایند و بگویند که جها‌ن‌آرا تنها قهرمان ما نبود و باید از افرادی چون آرش کمان‌گیر و کاوه آهنگر که هزار سال پیش از آب و خاک دفاع کردند، یاد شود!

*ارزش خون جهان‌آرا در برابر آرش کمانگیرها

معظم‌له با بیان این که چنین تفکری در جامعه نشان دهنده فعالیت کم در نشر فرهنگ جهاد و شهادت اسلامی می‌باشد، اظهار کردند: اگر با فرهنگ جهاد و شهادت درست آشنا می‌شدند، می‌فهمیدند که قطره‌ای از خون جهان‌آرا با دریاها خون آرش‌ کمان‌گیر و امثال آن قابل مقایسه نیست؛ چون خون امثال جهان‌آرا ارزش الهی دارد و ثارالله است.

رییس مؤسسه آموزشی وپژوهشی امام خمینی(ره) افزودند: خونی که برای آب و خاک ریخته شده است،‌ ارزش آن به اندازه همان آب و خاک است، ولی خونی که در راه خدا ریخته شود، ارزش الهی پیدا می‌‌کند و هیچ‌چیز به آن نمی‌رسد.

ایشان با بیان این که وجود چنین مسائلی در جامعه نشان دهنده مظلومیت فرهنگ جهاد و شهادت درجامعه اسلامی است، خاطرنشان کرد: البته این موضوع در بسیاری از سخنرانی‌ها و مقالات دیده می‌شود که بیشتر به آب و خاک اهمیت داده می‌شود که نشان دهنده مظلومیت فرهنگ جهاد و شهادت در جامعه اسلامی می‌باشد.

*ظلم بزرگی به شهداست، اگر... !

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کردند: این که بیاییم و میان فدا شدن در راه آب و خاک و فدا شدن فی سبیل‌الله را یکی بدانیم، ظلم بزرگی به شهدا روا داشته‌ایم.

ایشان همچنین در ادامه با اشاره به دیگر عرصه‌های عرصه جهاد و شهادت که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، ‌اظهار داشت: با توجه به عرصه‌های مختلف جهاد و شهادت، جا دارد کار علمی ارزشمندی نیز در این عرصه صورت گیرد؛ البته کارهایی به صورت پراکنده شده است،‌ولی نیاز است که کتابی به عنوان کتاب مرجع فرهنگ جهاد و شهادت به صورت دایرةالمعارف تهیه و منتشر شود.

معظم‌له افزودند: عرصه‌هایی چون تأثیر فرهنگ جهاد و شهادت در خودسازی و اعتلای روحی و اخلاقی انسان‌ها، تأثیر این فرهنگ در پیشرفت‌های اجتماعی در عرصه‌های مختلف اقتصادی، علمی، صنعتی و...، نقش داشتن روحیه شهادت‌طلبی در حفظ عزت و سربلندی نظام اسلامی، ارتباط این ارزش با باورهای دینی، نقش اسلام در ترویج این فرهنگ و تاریخ شهادت و جهاد در اسلام از جمله محورهایی است که در این دایرةالمعارف باید وجود داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha